-
Hlavní stránka
- Volně stojící spotřebiče
- Vitríny a vinotéky
- Vinotéky jednozónové
Vinotéky jednozónové
Volně stojící vinotéka jednozónová je skvělou volbou pro dlouhodobé skladování vína nebo přípravu k podávání jednoho druhu vína. Kvalitu a chuť vína bezesporu ovlivňuje jeho uskladnění. Červené víno vyžaduje teplotu 15 - 18°C, bílé a růžové 7 - 12°C, perlivé 8 - 10°C a pro šumivé víno je optimální skladování vína teplota 5 - 7°C. Pokud nejste zrovna vlastníky vinného sklepa se stabilní teplotou a vlhkostí a toužíte mít vždy po ruce pár správně vychlazených lahvinek kvalitního vína, tak si udělejte radost a pořiďte volněstojící vinotéku.
Důležité parametry při výběru vinotéky: rozměry přístroje, kapacita lahví, počet chladících zón, spotřeba energie, hlučnost, řízení vlhkosti, vnitřní vybavení a uspořádání.